Personligt designade dörrar sedan 1992

Om företaget

I Tingsryd (södra Småland) startades Specialsnickeriet i Tingsryd AB under januari 1992 av fyra trävänner i 25-årsåldern, som bestämde oss för att satsa på egen firma. Vår affärsidé är att tillverka specialdesignade dörrar efter kunders egna önskemål i hög kvalité med tonvikt på produkter som kräver stort yrkeskunnande.

Vi arbetar helt efter kundens önskemål men hjälper gärna till med ritningar, tankar, idéer och tekniska lösningar om det skulle behövas. Arbetet utförs hantverksmässigt med traditionella – och toppmoderna snickerimaskiner på vår fabrik i Tingsryd.

Snabba ledtider och en hög leveranssäkerhet är ytterligare två starka konkurrensmedel.
Vårt kunnande spänner över hela snickeriskalan, där personlighet och hantverkstradition kombinerat med ny teknik, genomsyrar verksamheten.

Från vårt glasmästeri erbjuder vi företag, affärer och privatpersoner i Tingsryd och omnejd att sköta om deras glasbehov. Vi säljer även uterum i aluminium.

Tillverkning av våra dörrar

Vi levererar helt färdiga produkter till våra kunder, från idé till installerad dörr. Ett noggrant handarbete som resulterar i en helt unik dörr, med snickarens sigill, som en kvalitetsstämpel.

Dörrproduktion med ett miljöfokus

Vi arbetar för att minska miljöbelastningen vid produktion, distribution och användning av företagets produkter.

I vår egenkontroll finns all information om våra rutiner för miljöpåverkan, drift och underhåll, riskanalys, arbetsmiljöpolicy, brandskyddspolicy m.m.

Jimmy Olsson

Är sedan 1992 ägare och aktivt arbetande i företaget.

Arbetar mest med den administrativa biten och är den som tar hand om Dig när det gäller frågor gällande kundrelationer, konstruktioner, offerter och leveranstider.

070-281 51 55
0732-40 81 00
Skicka e-post »

Tomas Flink

Är sedan 1992 ägare och aktivt arbetande i företaget.

Arbetar i produktionen som spindeln i nätet. Det är Tomas som leder och fördelar arbetet i vår fabrik. Tomas tar även ett stort ansvar för frågor rörande fastigheten. Trä-teknisk utbildning.

0732-40 81 01
Skicka e-post »

Johan Forsberg

Är sedan 1992 ägare och aktivt arbetande i företaget.

Arbetar i produktionen och är där även ansvarig för varulager. Johans paradgren är framför allt spegelytterdörrar i massiv ek.

0732-40 81 03
Skicka e-post »

Lasse Gunnarsson

Är sedan 1992 ägare och aktivt arbetande i företaget.

Arbetar i produktionen och är där även ansvarig för företagets maskinpark. Lasse är den som behärskar vår CNC-maskin allra bäst! Trä-teknisk utbildning.

0732-40 81 02
Skicka e-post »

Filip Petersson

Har sedan 2012 arbetat i företaget.

Arbetar i produktionen och har en väldigt flexibel roll. Filip har på den relativt korta tiden lärt sig mycket och är bred och komplett i sin yrkesroll. Tidigare har Filip arbetat på annat snickeri och gått Trä-teknisk utbildning.

Skicka e-post »

Philip Nestlén

Har sedan 2013 arbetat i företaget.

Arbetar i produktionen och har en flexibel roll. Philip är en komplett snickare som även hjälper Dig i vårt Glasmästeri. Har arbetat med snickerier i mer än 20 år. Trä-teknisk utbildning.

Skicka e-post »

Robert Algotsson

Arbetar i vårt glasmästeri.

Robert är en erfaren glasmästare även om han även hunnit med en hel del andra yrken!

0732-408104
Skicka e-post »

Oscar Ågren

Har sedan 2017 arbetat i företaget.

Arbetar i produktionen och är mest i vår ytbehandling men arbetar även med andra snickeri- & glasningsarbeten.

Oscar har Trä-teknisk gymnasieutbildning och kommer senast från Norrgavel AB i Lammhult.

Oscar är även brandman.

Jonas Green

Har sedan 2016 arbetat på företaget.

Arbetar i produktionen och har väldigt varierande arbetsuppgifter. Med sin breda kompetens är han helt självständig. Efter 10 år hos Myrhults Snickeri valde Jonas Specialsnickeriet som arbetsgivare. Jonas har en teknisk gymnasieutbildning och gillar dataspel på sin fritid.